Konsert med Gåte

27

.

September

2024

Kjøp billett

Velkommen til konsert med GÅTE i Kristiansand storstue! Folkrockbandet har fått æren av å representere Norge i Eurovision i mai, og er kjent for å være et liveband uten sidestykke. Det blir trolsk stemning og energi utenom det vanlige.

Gåte har trollbundet konsertpublikum i - og utenfor landegrensene siden oppstarten. Bandet hadde for lengst skrevet seg inn i Norsk musikkhistorie allerede før deltagelsen i årets MGP, som sendte dem rett til den internasjonale finalen i Malmö 11. mai. Denne våren er bandet klare for nye eventyr, både i - og utenfor landegrensene.

 

Om Gåte

Gåte klatretraskt fra undergrunnen i Trondheim til nasjonal anerkjennelse og store scener landet over på begynnelsen av 2000-tallet.

Over 600 energiske konserter i Skandinavia, fem kritikerroste album, inkludert debuten 'Jygri', som ble hedret med Spellemannpris for "Årets Nykommer" bidro til å etablere Gåte som en norsk nasjonalskatt. Etter en pause som lot fansen hige etter mer, gjenforentes bandet i 2017 og slapp sin første låt på ti år. Det påfølgende albumet 'Svevn' mottok overstrømmende ros fra norske kritikere og sementerte bandets posisjon som banebrytere i sin sjanger.

I 2023 bega Gåte seg ut på en triumf-ferd av en Norgesturné for utsolgte hus, og mottok hyllest fra både fans og anmeldere. Anført av den kraftfulle vokalen til Gunnhild Sundli, gitarist Magnus Børmark, Jon Even Schärer på trommer, Mats Paulsen på bass og John Stenersen på nøkkelharpe, fortsetter Gåte å redefinere folk-rocken med hver opptreden.

Interessen rundt bandet nådde nye høyder tidlig i 2024, da Gåte kunngjorde sin deltakelsei den norske Melodi Grand Prix med låta "Ulveham". Sangen kapret hjertene til det norske folk og oppnådde raskt internasjonal anerkjennelse blant Eurovision-entusiaster.

I en ultraspennende finale, kronet det norske folk til sist "Ulveham" til årets vinner, og sendte bandet direkte videre ESC-finalen i Malmö.  Nå forbereder Gåte seg på å representere Norge på best mulig vis, og er klare for å innta Europa med sitt unike musikalske univers.

 

Opplev Gåtes fengslende kombinasjon av tradisjonelle melodier og elektrisk energi!