Forestilling - Nøtteknekkeren

16

.

December

2024

Kjøp billett

Billettsalget åpner i 8. mars kl. 09:00

Tidspunkter

Dinner & Show - middag i restauranten åpner kl. 17.00
Bar- og kiosksalg i foajeen fra kl. 17.00
Dørene åpner kl. 17.30
Forestilling start kl. 19.00
Varighet: 120 minutter inkl pause

Billett bestilles på Ticketmaster.noNøtteknekkeren er den mest populære og bestselgende ballettforestillingen! 

KRS Live presenterer stolt en klassisk ballettproduksjon av Nøtteknekkeren med koreografi av Marius Petipa og musikk av Tsjaikovskij. Kultur for Folket har med en ballettgruppe fra Etoile Classical Ukrainian Ballett av meget høy kvalitet med ukrainske ballettstjerner. Dette er 30 profesjonelle og fantastiske ballettdansere og solister fra Kiev- og Kharkov-operaen med praktfulle kostymer og håndmalte kulisser.

Les mer om Etoile Classical Ukrainian Ballett her

Hva handler historien om Nøtteknekkeren om?

Historien om Nøtteknekkeren er løst basert på E.T.A. Hoffmanns fantasyhistorie "Nøtteknekkeren og musekongen", om en jente som blir venn med en nøtteknekker som våkner til liv på julaften og fører en kamp mot den onde musekongen. Nøtteknekkeren er ofte den første ballett barna ser, fordi den er relativt kort og inneholder mange ting som barn elsker, som leker og søtsaker. Nøtteknekkeren hadde sin debut 18. desember 1892 i St. Petersburg.

Arrangøren

Kultur for Folket har arrangert arrangementer til støtte for kulturtiltak i Skandinavia i fem år. De har mange års erfaring med å organisere kulturelle arrangementer både i Norge og Ukraina. Våren 2022 arrangerte Kultur for Folket Solidaritetsturneen til støtte for at ukrainske ballettdansere ikke kunne reise hjem på grunn av krigen.

Totalt, i 2022-2023, arrangerte Kultur for Folket-laget 5 ballettturer rundt i Skandinavia, hvor 84 forestillinger ble fremført av ukrainske artister.